Mi a különbség az írásbeli felvételi vizsgára jelentkezés és a középiskolai jelentkezés között?

Kedves Kérdező!

A központi és egységes írásbeli vizsgára történő jelentkezés határideje általában december hónap. A jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a tanuló a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni. A tanuló maga dönti el, melyik intézménybe nyújtja be a központi írásbeli vizsgára való jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben, a felvételi eljárás keretében melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg.
A központi írásbeli vizsgák időpontjai országosan egységesen kerülnek megszervezésre, általában január hónapban. A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középiskola az adott tanév február hónapjában közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat.
A tanuló ennek ismeretében nyújtja be felvételi lapjait (jelentkezési lapját és tanulói adatlapját) és vesz részt az általános felvételi eljárásban. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig az Oktatási Hivatalnak. Az általános felvételi eljárásban a jelentkezési lapok beérkezési határideje február hónap.Vissza

SZÉCHENYI 2020